Кметове на побратимените общини Кърджали и община Измир  ще работят за активно сътрудничеството и  ново начало във взаимоотношенията

Първата среща между новите кметове на побратимените общини Кърджали и община Измир – Ерол Мюмюн и д-р Джемал Тугай. Те си пожелаха взаимно здраве и сили за справяне с предизвикателствата на местната власт.
Двете общини са побратимени от 2009 г., но и преди това са поддържани връзки между тях. През годините е имало различни общи инициативи. Двамата кметове се договориха да активизират сътрудничеството и да положат ново начало във взаимоотношенията. Ерол  Мюмюн покани колегата си след изборите да посети Кърджали и да се запознае на място със забележителностите на побратимената община. От няколко години община Кърджали има свой символ на територията на Измир. Там е изграден парк на побратимените общини, в който е монтиран макет на кулата на Археологически комплекс „Перперикон”, изработен от естествен варовиков камък. В парка са изложени скулптури и архитектурни произведения, представящи значими културни обекти и символи на 29 побратимени общини на Измир от цял свят, а нашият символ е монтиран в началото на парка и е един от най-хубавите като изработка.

Общини 3
На срещата присъстваха и настоящите народни представители и кандидати за 51-то НС Байрам Байрам и Хюсеин Хафъзов , кметът на община Джебел и кандидат депутат Неджми Али, областният председател на ДПС-Хасково Мехмед Атаман, водачът на листата в 23 МИР-София Едиз Саидов, кметът на община Върбица Мердин .

Общини 1

Общини 4

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност