ДПС-Ново начало представи приоритетите си в сферата на висшето образование на среща с представителите на Съвета на ректорите на висшите училища в България

Кандидати за народни представители от ДПС – Ново начало представиха приоритетите за управление на България пред ректори и представители на висши учебни заведения
На срещата от страна на ДПС – Ново начало присъстваха Искра Михайлова, зам.-председател на ДПС и водач на листата на в Пазарджик и 25 МИР София, Атидже Вели – водач на листата в Ловеч и Русе, Айтен Сабри - кандидат за народен представител от листата на Кърджали и Ловеч, Николай Златарски – водач на листата в Кюстендил, Недялко Русков-кандидат за народен представител от 23 МИР София.
Искра Михайлова представи визията на ДПС-Ново начало за управление на страната. Тя заяви, че сектор “Образование” намира своето място във всеки един от приоритетите. Образованието присъства навсякъде като червена нишка и даде пример с това, че степента на качеството на живот на хората огромно значение има образованието.
Проф. Милена Темелкова, председател на Съвета на ректорите и ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи благодари за диалога и заяви, че има остра нужда от такъв между тях и политиците. Според представителите на университетите по-чести и регулярни срещи биха допринесли за подобряване на качеството на образование и подобряване на законодателната рамка. Необходима е симбиоза между законодателна и изпълнителна власт, а такава към момента липсва.
Благодариха за поетия от председателя на ДПС Делян Пеевски ангажимент за осигуряване на необходимите средства за висшите учебни заведения през май месец тази година.
На срещата присъстваха доц. Ради Димитров-председател на Комисия по бюджет и финанси към Съвета на ректорите, Нина Найденова - гл. секретар към Съвета на ректорите, проф. Мирослав Дачев – ректор на НАТФИЗ, доц. д-р Боряна Иванова – ректор на Аграрен университет, проф. Христина Богова – представител на УНИБИТ, проф. Мюмюн Тахиров от УНИБИТ, Миряна Евтимова- представител на Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“, Магдалена Панайотова - председател на Сдружение за академични изследвания и култура, Калин Костов юрист на Съвета на ректорите.
ректори 2

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност