Делегация на ДПС-Ново начало се срещна с кмета на община Коджаели

Делегация на ДПС-Ново начало се срещна с кмета на община Коджаели, Република Турция Тахир Буюкакън, който на местните избори тази година беше преизбран за втори мандат. Районът е важен индустриален и търговски център, известен с развитата си индустрия и стратегическо месторазположение – близост до Истанбул. В няколко общини в района /като Гебзе/ живеят хиляди  изселници от България. Това бе и една от темите на разговор с Буюкакън. Турският домакин се ангажира да съдейства за установяване на контакти и побратимяване между турски и български общини.
Коментирани бяха възможностите за инвестиции в България и някои от приоритетите в програмата на ДПС-Ново начало в тази област като по- добра и защитена бизнес среда, намаляване на регулациите и административната тежест и т.н.
 
Коджели кмет
 
На срещата от българска страна присъстваха кандидатът за народен представител Байрам Байрам, областният председател на ДПС-Хасково Мехмед Атаман, кметът на община Стамболово Аднан Йълдаз и водачът на листата в 23 МИР-София Едиз Саидов.
 
Коджели кмет 1
 
 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност