Събития

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган изрази гордостта си пред симпатизантите на партията, които бяха на плаж "Росенец"

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган изрази гордостта си пред симпатизантите на партията, които бяха на плаж "Росенец" в Бургас. "Първо, изключително много се гордея с вас. За сетен път установявам, че много ви обичам. Много дълбок поклон пред вас", каза д-р Ахмед Доган.

Президентът не можа да разбере какво означава институцията и води лични и персонални битки,  каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред симпатизантите на ДПС. Според него изпълнителната власт, жандармерията и кметът на Бургас са допуснали смесване на потоците.

"Рeшeниeтo нa пaртиятa бeшe дa нe хвърлямe кaмък, зaщoтo знaeхмe, чe и ниe щe ce изцaпaмe, и ниe щe ce oкaлямe. Oпитaхмe ce дa cтoим нa диcтaнция oт вcички тeзи, нямa дa им прaвя квaлификaция. Опитахме се да стоим на дистанция от всичко, което се случва в страната през последните два-три месеца. Войната на институциите доведоха до това, което видяхме вчера в София. Днес  те целяха точно това", заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на извънредно изявление в присъствието на почетния председател д-р Ахмед Доган.

"Целта им беше агресия в частна собственост", подчерта председателят на ДПС.

Той обясни, че симпатизантите на ДПС, които бяха в парк “Росенец”, са казали, че протестиращите са искали “Сараите”.

Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление, виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията “президент” и води лични и персонални битки и не можа да разбере какво означава институцията му.

Това, което се случи днес – да се смесват различни потоци, го направи изпълнителната власт, жандармерията, кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокация, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване, добави Карадайъ.

Тази агресия беше символна и против ДПС, защото Ахмед Доган е символът и лидерът на ДПС, подчерта Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност