Събития

Мустафа Карадайъ се срещна с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс и председатели на белгийските либерални партии

В последния ден от тридневното си посещение в Брюксел председателят на ДПС, заедно със своя екип проведоха редица важни срещи, сред които с комисаря по правосъдие Дидие Рейндерс.

В последния ден от посещението си в Брюксел Мустафа Карадайъ се срещна със Софи ин'т Велд,  председател на групата за наблюдение на демокрацията, правовата държава и основните права към Комисия LIBE, а акцентът на срещата бе върху продължаващите системни проблеми и прилагането на законовата рамка. Основните теми на разговор между събеседниците бяха за защита на основните свободи на човека, на малцинствата и защитата на гражданските и политически права, утвърждаването на върховенството на правото и тревожните сигнали относно упражняването на основи права в страната, в контекста на изминалото посещение на мониторинговата група в България. Софи ин'т Велд изрази надежда следващото българско правителство да бъде стабилно и да се стреми към реални реформи, борба с корупцията и ускорено развитие на България.

Следващите срещи на Мустафа Карадайъ бяха с председателите на белгийските либерални партии - Егберт Лахерт, председател на партия Open VLD и Жорж-Луи Буше, председател на партия MR, както и с изпълнителния директор на Европейския либерален форум - Даниел Кадик.

По-късно през деня председателят на ДПС даде пресконференция пред българските медии в Брюксел, където обобщи резултатите от срещите по време на тридневното си посещение в столицата на Европа.

По предложение на председателя на Комисията по правни въпроси Адриан Васкез Лазара ще бъде сформирана делегация на АЛДЕ, която да извършва наблюдение на предстоящите избори в България през ноември.“, съобщи председателят на ДПС пред медиите.

Последната среща от посещението си в Брюксел, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ проведе с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс. Заедно обсъдиха принципа на правовата държава, който е заложен в Договора за ЕС, механизма за демокрация, върховенство на закона и основни права, както и докладите на Комисията за върховенството на закона, обхващащи всички държави членки, като разглеждат следните компоненти: правосъдни системи, рамка за борба с корупцията, медиен плурализъм и други  институционални въпроси, свързани с осигуряването на отчетност.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност