Събития

Мустафа Карадайъ: Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите

"Българските граждани имат нужда от сигурност и стабилност" ,това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента. На срещата Карадайъ бе придружен от зам.- председателите на партията Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев, Халил Летифов и зам.-председател на ПГ на ДПС Хамид Хамид

Заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в множество кризи - ковид кризата, здравната криза, социална, икономическа. Виждаме инфлацията, цените на ток, парно и храни до какви нива стигнаха. Българските граждани имат нужда от сигурност и стабилност, очакват от НС и от евентуалното бъдещо правителство преодоляване на кризите, решаване на техните проблеми, повишаване на техните доходи и стандарта на живот и най-вече - сигурност. Последните няколко години сме свидетели на политическа криза, криза на демокрацията и криза на държавността. И за преодоляване на кризите в основата на всичко стои една дума - диалог.“, допълни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

На срещата при президента Карадайъ бе категоричен че „Политическата криза е факт и ние предупреждавахме за нея. Страната има нужда от редовен кабинет. Изборите, проведени на три пъти в страната, са в резултат на политическата криза на властта", допълни лидерът на ДПС.

„Бяхме свидетели на това как през годините стигнахме до ситуацията, в която се намираме. Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и институциите. Това не е нова тема за нас. През годините неведнъж сме предупреждавали, че може да се стигне до подобна ситуация”, подчерта той.

И допълни: „През 2016 г. нашата национална конференция се проведе под мотото възстановяване на нормалността в политиката. След това в различни избори като мото ние имахме възстановяване на демокрацията, рестарт на държавността, възстановяване на държавността. Имали сме възможност много пъти да дефинираме какво разбираме ние под възстановяване на нормалността в политиката, под възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността”.

Политическата криза е факт. Въпросът е как я преодоляваме, каза още Мустафа Карадайъ. Минаха трети избори с много големи надежди и очаквания от страна на избирателите. Страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи, пред които сме изправени – и ковид криза, и здравна, и социална, и икономическа, и финансова, заяви Карадайъ.

Това изисква отговорно управление, управление с визия, изисква отговорни политически субекти с бързи спешни действия с оглед преодоляване на кризите и с поглед в бъдещето, допълни лидерът на ДПС.
Безспорно има теми, които ние трябва да ги ускорим. Може да се окаже, че сме на ръба фатално да закъснеем за Плана за възстановяване. Възможностите, които бихме имали при одобрен План и оперативни програми, могат да дадат тласък за развитието на икономиката на страната. Това ще подобри стандарта на живот на гражданите, а самите граждани от нас очакват сигурност, обобщи Карадайъ.

Лидерът на ДПС заяви, че тепърва ще видят какво ще предложи правителството като програма, но не е по-маловажен и персоналният състав на правителството. На въпрос дали има вероятност ДПС да гласува "за" правителството Мустафа Карадайъ заяви: "Дали има вероятност? Мисля, че това не противоречи на законите на физиката".

IMG da2180fcb8d978f1d766d629ff20deb2 V

IMG 966b93ffb2ad46ac4f271034db3298de V

20211206 113314

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност