Събития

ДПС-Ардино отбеляза 37-годишнината от декемврийските събития

С поднасяне на венци пред паметните плочи на жертвите на тоталитарния режим в Горно Прахово и Башево ДПС-Ардино отбеляза 37-годишнината от декемврийските събития през 1984 г.

Общинската организация на ДПС в Ардино поднесе венци пред паметните плочи на жертвите тоталитарния комунистически режим в Горно Прахово и Башево.
 
Тук преди 37 години се организира първия протестен митинг срещу т.нар. „възродителен процес“. Запалва се първата искра, с която пламва огънят срещу асимилицията на турското население у нас. На 24 декември 1984 година в Млечино се събират над 3 000 души от Горно Прахово и околните села, за да изразят своето несъгласие със смяната на турските имена.

Пред паметните плочи на жертвите на тоталитарния режим бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, областният председател на ДПС Ресми Мурад, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, общинският лидер на ДПС Шахин Байрямов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още Адем Ахмед и Реджеб Ташчъ, и двамата репресирани от тоталитарния режим.

Местни духовници отслужиха молитва в памет на всички жертви на т.нар. „възродителен процес“.
 
2

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност