Народно събрание

​Ахмед Ахмедов към Бойко Рашков: Раната от възродителния процес няма да зарасне, ако вие грубо посягате в нея​

В община Самуил, област Разград, Сами Ариф Сами, местният общински председател на ДПС, е подписал предупредителен протокол в полицията по време на изборите, въпреки че само е изпълнявал решенията на Централното оперативно бюро на партията. Свеждал е единствено политиките по време на изборите на местното население, но, за съжаление, той е накаран да подпише предупредителен протокол. 
Това заяви заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, задавайки въпрос на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков по време на парламентарния контрол в Народното събрание. 
Депутатът подчерта, че по този начин МВР допуска намеса в изборния процес, което е недопустимо съобразно Изборния кодекс и Конституцията. 
Той попита министър Рашков на какво основание и в какво се изразява наличието на достатъчни данни, за да му е съставен този протокол, както и дали е уведомена прокуратурата в Разград. 
Ахмедов припомни изказване на министър Рашков от пресконференция в четвъртък, в която той казва, че МВР е направило анализ на изборните секции и резултатите, и на базата на това са предприети съответни мерки. 
"Този анализ може би е включвал Вие да заповядате по тези населени места да има присъствие на полицейски автомобили, да се привикват хора, които са от уязвимите групи, тоест инвалиди, пострадали с една единствена цел - да се окаже натиск и най-вече страх", усъмни се Ахмедов. 
"Страх в хората от Лудогорието няма как да посеете, господин министър", заяви народният представител.
Той цитира Рашков, че този изборен се е очаквал от МВР и попита: "Кой очаква тези резултати, какви са очакванията на тези хора, от изборния щаб на МВР, кой е поставил тези очаквания." 
Заместник-председателят на ДПС предупреди министъра, че това са хора, преживели Възродителния процес и тази рана няма да зарасне, ако Рашков грубо посяга в нея.
"Няма да зарасне, защото чрез вашите действия, вие връщате спомените за така наречения комунистически режим", заяви Ахмедов.
 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност