Народно събрание

Цонев: Да съставим редовен кабинет, вместо да слушаме телевизионните влъхви на кръга "Капитал"

Вместо да слушаме телевизионните влъхви на кръга "Капитал" е по-добре да се вземем в ръце и да съставим редовен кабинет. Това призова от парламентарната трибуна зам.-председателят на 48-ото НС Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС.

В процедура по начина на водене на заседанието той заяви: "Всеки ще ни нарича както си иска, защото ние не изпълняваме конституционните си правомощия като народни представители. От 4 парламента, три не могат да излъчат редовен кабинет.".

Ние тогава за какво призоваваме от тази трибуна, попита Цонев.

Конституцията е дала точен и ясен начин как служебните кабинети да преустановят съществуването си - като се избере редовен. И вместо да слушаме телевизионните влъхви на кръга "Капитал" е по-добре да се вземем в ръце и да съставим редовен кабинет - нещо което българските граждани очакват от нас, призова зам.-председателят на НС.

Тогава няма да има вопли към служебните министри и министър-председатели. Тогава ще спазваме всичко онова, което се иска от нас, обобщи Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност