Народно събрание

Хамид Хамид: "Промяната" лъжат за комисиите. ДПС заяви само тези, които другите партии не искаха

Явно някои народни представители имат нужда от семинар, от обучение за компетенциите на различните органи и институции в държавата. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата за ръководствата на парламентарните комисии.

"Продължаваме промяната" се опита да направи интрига в залата, настоявайки Радостин Василев да оглави Комисията по младежта и спорта без това да е предварително обсъдено на Председателски съвет и след като първоначално се е отказала от комисията. Кирил Петков и Асен Василев нападнаха ДПС с обвинението, че някой се е обадил на Движението да иска председателското място на Комисията, за да не може да го вземе Радостин Василев, който е пуснал сигнал срещу служебния министър на спорта Весела Лечева.

В старта, при заявяването на комисиите, ДПС изчака всички парламентарни групи да си заявят комисиите. И ние заявихме такива комисии, които не бяха заявени от никого. При първоначалната заявка Комисията по младежда и спорта бе заявена единствено и само от ДПС, обясни Карадайъ.

Изчитам ви първата заявка на "Продължаваме промяната" за ръководства на комисии в НС, която дойде в първия ден от г-н Никола Минчев. ПП заявиха правна, енергийна регионална, социална и антикорупционна комисия, съобщи от трибуната и зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.

И тъй като тук имаше призив, г-н председател, да наказвате лъжците самият призоваващ за това - Асен Василев, се оказа първият лъжец в това събрание. Така че моля да го санкционирате, призова Хамид.

Явно някои народни представители имат нужда от семинар, от обучение за компетенциите на различните органи и институции в държавата. Включително за компетенциите на народните представителите, парламентарните комисии, ръководствата на парламентарните комиси, ръководството на НС, за да може като излезем от тази трибуна ясно да адресираме темите по които се изказваме, а не по всички теми разнопосочно да говорим. И понякога народните представители еднолично да се вживяват в ролята на Рамбо, на Конституционен съд, на Наказателен съд, На административен съд и т.н., коментира още Мустафа Карадайъ.

Няма нужда. Народните представители имат определени компетенции съгласно конституцията на Република България, заключи лидерът на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност