Народно събрание

Хамид Хамид: От Митрофанова ли се крият премиерът и министрите? Незабавно да се явят в парламента

Премиерът Кирил Петков и министрите на финансите - Асен Василев, на външните работи - Теодора Генчовска и на отбраната - Драгомир Заков, незабавно да се явят в парламента, настоя зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. Той бе категоричен, че премиерът и министрите трябва да отговорят на депутатските въпроси, свързани с оказването на военно-техническа помощ за Украйна. Парламентът дебатира днес трите внесени по темата проекторешения.

Г-н Председател, да се обадите на министъра на отбраната, на министъра на външните работи, на министъра на финансите и на министър-председателя да дойдат незабавно тук, призова Хамид, обръщайки се към водещия заседанието Мирослав Иванов („Продължаваме промяната”).

Това е темата на темите. Няма как по тази тема да отсъстват въпросните министри и министър-председателя, категоричен бе народният представител от ДПС.

Когато сутринта слушах г-н Андрей Гюров, че министър-председателя винаги се отзовава, когато го поканят в парламента, си казах: Дабре, ще го поканим и ще дойде и днес, каза Хамид Хамид.

И се възмути: „А, когато изляза тук и кажа, че се крият като мишки, всички се сърдите и казвате, че никой не се крие като мишка. Даже министър-председателят дойде да ми обясни: Аз не съм мишка и никога не се крия от нищо!”

От Митрофанова ли ги е страх, защо ги няма тук? – попита Хамид. И призова: „Незабавно да дойдат в парламента!”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност