Народно събрание

Хамид Хамид: Заради войната в Украйна още сега трябва да предвидим буфери в бюджета. Основните притеснения са за енергийните доставки

Страната ни трябва да е готова да посрещне предизвикателствата, които стоят пред цяла Европа. България не прави изключение. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид в интервю за bTV.

Основните притеснения са при доставките на енергийните източници, посочи Хамид. И обясни: "За съжаление България е силно зависима от енергийните източници на Русия и последните управления не бяха никак ефективни в това да реализират проектите, които трябваше да направят българската икономика независима от доставките на руски енергийни източници.".

Повече от 10 години се забави газовата връзка с Гърция - този прословут интерконектор, каза народният представител от ДПС. И настоя: "Всеки трябва да си понесе отговорността за това.".

Хамид Хамид заяви още, че е възможна хуманитарна криза в резултат на войната в Украйна. България е готова да посрещне бежанци от Украйна. Чухме го и от представители на официалните власти, но както е модерно да се казва – от вчера светът вече не е същият. Изправени сме пред нови предизвикателства, но трябва да покажем, че сме държава, трябва да покажем единство на институциите за справяне с тези проблеми, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС.

По повод приемането на държавния бюджет и предизвикателствата пред българската икономика, Хамид Хамид коментира: "За съжаление, чухме още на първо четене изявление на финансовия министър, че при евентуална агресия, война, параметрите на бюджета няма как да са същите. Напълно съм съгласен с него. Даже не мисля, че трябва да се губи време и всички параметри в бюджета трябва да се актуализират съобразно новите условия, да се осигурят достатъчно буфери, да се изведат нови приоритети, а не да се чака лятото за актуализация на бъджета.".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност