Народно събрание

Халил Летифов: Да решим проблемите на българските граждани с отопление на дърва

Създали сме със закон огромен проблем на една група български граждани, която г-н Иван Иванов (БСП) нарича малка. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов в реплика към бившия земеделски министър по време на дебатите по поправките в Закона за горите, внесени от ДПС. Те бяха приети на първо четене със 126 гласа "за". С тях количеството дървесина, което домакинствата могат да си купят в рамките на една календарна година за отопление се увеличава на 15 кум. м. Премахва се и изискването дървесина да се добива само от хора, които имат специално удостоверение за това.

Вие нямате социален ангажимент, ставало въпрос за една малка група – малка, голяма, част от българските граждани имат проблем и ние сме длъжни да го решим. Вие назовахте този проблем, нарекохте го "мениджърския проблем". Някой идва с червената или с другата метла, мете ги и решава какви права имат тези граждани там и как да си решават въпросите, заяви Летифов.

Единственото нещо, което може би уцелихте, е, че нужда от такава специализация - за добиване на дървесина, няма. Колегите се шегуват, че следващата стъпка е да искаме разрешение за носене на обувки или специализации за носене на обувки, допълни той.

Ние трябва да решим проблема с отоплението на тази малка в кавички група хора, на които сме сътворили със закона огромен проблем. А вашият апел е да оставим мениджмънта да ги мародерства, каза още Летифов. И допълни: "Само да припомня, че след вашата намеса и вещата реформа, която се направи, цената на дървата скочи и дърва нямаше.".

Днес, молбата ми е да подходим социално отговорно, за да решим проблемите на тези български граждани, призова Летифов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност