Народно събрание

Хайри Садъков към Бойко Рашков: Уважаван кметски наместник е с предупредителен протокол без никакво основание

Въпросът ми е към министъра на вътрешните работи, относно действие и оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания в изборния ден. Това заяви народният представител от ДПС Хайри Садъков по време на парламентарния контрол. Депутатите от Движението зададоха серия въпроси на Бойко Рашков за конкретни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните кампании през юли и ноември 2021 г.

На 11.07.2021 година в село Ловци, община Мадан, област Смолян, се извършва обиск на кметския наместник Рукие Кабадалиева, разказа Садъков. Въпросният обиск е доста подробен, съставен е предупредителен протокол. На какво законово основание, господин министър, и по кое досъдебно производство е извършен обискът, уведомена ли е прокуратурата и какви са по-нататъшните действия по този случай, попита Садъков.

Питате за оказан натиск и тормоз от страна на МВР. И пак ще кажа, трябва да питате съответната прокуратура, или по-скоро да изпратите сигнал, отговори Рашков по същия начин, по който отговори и на останалите въпроси от депутатите на ДПС. МВР не може да разследва служители на вътрешните работи, допълни министърът.

Питате защо задаваме въпроси от тази трибуна? Защото нашата задача е да представляваме обществения интерес, да търсим отговори на това, което интересува хората, в конкретния случай от село Ловци, коментира Садъков.

Госпожа Кабадалиева е кметски наместник и избран кмет от 2015 година, мисля, че е с безупречно минало, с изключителен авторитет не само в селото си а в целия регион, на изключителна почит и уважение като общественик. И въпреки всичко тя е била обект на обиск и то толкова подробен, че за да запазя и съхраня нейното достойнство няма да спомена детайли, каза народният представител.

Обществено достояние е, че след като е извършен обискът и е съставен протокол, няма никакво основание за повдигане на обвинение, възмути се Садъков.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност