Народно събрание

ХАЙРИ САДЪКОВ КЪМ БОЙКО РАШКОВ: ВМЕСТО МВР ДА ЛОВИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ, СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИЧЕСКА КАМПАНИЯ

Депутатът от ДПС Хайри Садъков зададе поредния въпрос за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания през миналата година към вътрешния министър в оставка Бойко Рашков. Това стана по време на парламентарния контрол.

Народният представител припомни, че по време на предизборната кампания за парламентарни избори през юли 2021 г. в село Памидово, община Лесичово, област Пазарджик, на председателя на местния съвет на ДПС в селото - Тодор Йорданов, съставен и подписан предупредителен протокол и попита Бойко Рашков на какво законово основание е станало и имало ли достатъчно данни за това.
След като не получи конкретен отговор, Садъков припомни, че това „не е въпрос на Хайри Садъков, а въпрос през Хайри Садъков на съответния гражданин, както и на всички, които познават самия човек“. Така че формализирането по никакъв начин не помага, заяви народният представител.
Той попита министъра и за подобен случай, при който е съставен предупредителен протокол на Сашо Ангелов – активист на „Движение за права и свободи“ в град Пазарджик.
След като отново нямаше конкретика, Садъков заяви: Господин Рашков, налага ми се за пореден път да Ви припомня, че сте в залата на парламента и пред Вас стоят народни представители. Няма нужда да махате с пръст и да повишавате тон. Не ние сме изродили тази процедура, а министърът е изродил Министерството на вътрешните работи и вместо да се занимават с уличаването на престъпни групи и да ги хващат, те се занимават с политическа кампания.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност