Народно събрание

Филиз Хюсменова стана заместник-председател на парламента

Народният представител от ДПС Филиз Хюсменова бе избрана за заместник-председател на 49-ото НС.

Тя е завършила френска и руска филологии във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", народен представител е в 40-ото НС. От 2003 г. Хюсменова е член на Централния съвет на ДПС, а от 2006 г. – член на Централното оперативно бюро на Движението. Заместник - председател на ДПС в периода 2010-2020 г.

От 2003 до 2005 г. Филиз Хюсменова е министър без портфейл в кабинета на Симеон Сакскобургготски.    Тя е евродепутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент в периода 2007-2019, като през 2016 г. е избрана за евродепутат на годината.

В периода 2014-2019 Филиз Хюсменова е заместник - председател на групата на АЛДЕ в Европейския парламент. Владее френски, руски и турски езици.

Народните представители от ДПС Небие Кабак и Дженал Топалова бяха избрани от пленарната зала за секретари на Народното събрание.

Лидер на Парламентарната група на ДПС в 49-ото НС е председателят на Движението Мустафа Карадайъ. Заместник-председатели на ПГ на ДПС са зам.-председателите на партията Халил Летифов и Йордан Цонев, Хамид Хамид, член на ЦОБ на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност