Народно събрание

Станислав Анастасов: Няма комуникация между кабинета и НС по въпросите на Европейския съюз. Крият се стратегически документи

Когато направихме в пленарна зала дебат за Плана за възстановяване и устойчивост, кабинетът пое обещание, което не е изпълнено. Това припомни заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов в пленарна зала. Той направи изказване по проекта на Годишна работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз (2022 г.)

Нямаме нито стратегическия документ с комуникацията с Европейската комисия, нито информация за наказателните процедури, на които България е обект, добави той.

Помолихме ви съвсем официално да го получим, за да не се налага през нашите политически семейства да го събираме. Защото сме напълно наясно, че това ще злепостави България и правителството, а ние не обичаме да правим такива работи, независимо от политическия ефект, който бихме постигнали.

"Защо няма нормална комуникация, г-н председател между правителството и Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, попита още Анастасов?

Защо се крият стратегически документи, защо не знаем какво се случва с хоризонталните и тематични включващи условия, които са абсолютно необходими за всичките програми и за всички документи? Защо до ден днешен нямаме демаркация между отделните оперативни програми? Между националния план за възстановяване и устойчивост", попита още заместник-председателят на ДПС.

Той прикани председателят на Народното събрание Никола Минчев заедно с председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз да поканят премиера в залата, за да изпълни ангажимента си по Конституция - а именно, да представи поне през следващите 3 месеца какво мисли да прави в рамките на Френското председателство.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност