Народно събрание

Станислав Анастасов: Къде е премиерът, когато парламентът гледа важна тема като разширяването на НАТО?

Геополитическата обстановка не само в региона, но и в Европа е променена. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по време на дебатите в парламента за ратифициране на протоколите към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Република Финландия и Кралство Швеция.

Няма как да не отговорим на желанието на Кралство Швеция и Република Финландия да са членове на НАТО. България трябва да подкрепи тази ратификация, защото ние от ДПС, мога да кажа и  НАТО, разбираме, че преди да бъде военен и отбранителен съюз, НАТО най-вече е ценностен съюз. Когато взимаме решението, е добре да се водим от този принцип, подчерта Анастасов.

Ние от  ДПС сме доста ясни и, както гласуваме в Брюксел, така гласуваме и тук - по един и същ начин. Водени от ценности трябва да направим тази стъпка, допълни той.

Има и втора стъпка - вече е налице и стратегическата концепция на НАТО и в България трябва да се актуализираме и да влезем в новите реалности, ако искаме да бъдем пълноценен  член на съюза. Затова от ДПС недоумяваме защо правителството, което твърди, че е евроатлантическо, е изпратило днес в парламента зам.-министър, възмути се Станислав Анастасов.

По толкова важна тема е много несериозно в парламента на няма представител на изпълнителната власт.  Тъй като става въпрос за национална политика, тук трябваше да има вицепремиер  или  дори премиер. Това, че са в оставка, не означава, че са им отпаднали задълженията или евроатлантическата принадлежност, подчерта народният представител.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност