Народно събрание

Станислав Анастасов: Кирил Петков погази обещанието си за пълна проверка на газовите трасета. „Промяната” не иска разкриване на истината

Изминаха три седмици, откакто премиерът Кирил Петков уж щеше да проверява проектирането и строителството на „Южен поток“ и на „Турски поток“. По наша информация до ден днешен абсолютно нищо не е направено. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов в процедура от трибуната на парламента.

Той предложи проекторешението на ДПС за въздаване на временна парламентарна комисия, която да провери всички факти и обстоятелства около строежите на газовите трасета у нас, да влезе като точка първа в дневния ред на Народното събрание днес. Мнозинството обаче я остави на шесто място с презумцията, че пленарното време няма да стигне за разглеждането й.

Това беше поредният фишек, които министър-председателя  хвърли в пространството, предвид посещението си в САЩ, категоричен бе Анастасов.

Ние, разбира се, имаме съмнения, че част от субектите, свързани със строителството на тези потоци, са свързани със сегашната власт. Затова искаме да направим абсолютно пълна проверка на абсолютно всичко, включително защо се е забавил проектът за междусистемна газова връзка Гърция-България, подчерта народният представител от ДПС.

Няма нужда, да напомняме, че гласуването по тази точка ще бъде лакмус, доколко сте искрени, доколко прикривате субекти, които са свързани с Руската федерация, каза Станислав Анастасов.

Кирил Петков преди 3 седмици щеше да назначава проверка. Днес, 01.06.2022, проверка няма и ПП са против установяване на истината. Сега е ясно кой иска да скрие зависимостите си и бяга от истината ‼”, написа след гласуването Анастасов във Фейсбук. И публикува снимка от таблото за гласуване в пленарната зала, показваща кои партии са подкрепили предложението на ДПС за разкриване на цялата истина за строежа на газовите трасета.  

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност