Народно събрание

Станислав Анастасов: Евроатлантическото мнозинство в парламента се свива, това е много притеснително

Вследствие на "хубавото" управление евроатлантическото мнозинство в Народното събрание се свива още преди да сме отишли на избори. Това заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по време на дебатите за ратификацията на международния договор, свързан офертата за изтребителите F-16 Block 70.

Трябваше да водим политически дебат и да не позволяваме поне тези, които сме се определили, да се отклоняваме от темата. Всяко излизане от нея дава възможност за грешни интерпретации и аз се опасявам, че някой може да остане с грешно впечатление, че българският парламент е с разклатена евроатлантическа ориентация, подчерта Анастасов.

Ние като политици трябва да изпратим абсолютно недвусмислен сигнал. А някои от управляващите изпратиха доста двусмислени послания. Близо до нас има война, а ние водим разколебан дебат какво правим и какво не. По-лошото е, че в ситуация, в която се сглобява правителство, ние разбрахме, че мандатоносителите БСП ще гласуват против, каза още Станислав Анастасов. И попита в такава ситуация и колко ценностно ориентирано е това правителство.

ДПС ще подкрепи ратификацията, категоричен бе Станислав Анастасов. И постави въпроса защо в пленарната зала не е премиерът, който да не допусне разцепване на мнозинството, което стои зад него.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност