Народно събрание

Севим Али: Подкрепяме поправките в Закона за насърчаване на заетостта. 900 000 български граждани могат да намерят мястото си на пазара на труда

Агенцията по заетостта изнесе през март с доклад, че над 900 хил. български граждани нито учат, нито работят, нито са регистрирани в бюрата по труда. Това заяви народният представител от ДПС Севим Али по време на дебатите в пленарна зала по второто четене на поправките в Закона за насърчаване на заетостта. ДПС подкрепя проекта.

Данните показват, че тези 900 хил. български граждани не си търсят работа. От тях над 170 хил. души са млади хора между 16 и 29-годишна възраст. Като основна причина тези хора посочват липсата на умения, здравни проблеми, семейни пречки или бариери заради географска отдалеченост, каза Али.

Народният представител от ДПС съобщи, че ПГ на Движението ще подкрепи текстовете, одобрени от Комисията по труда и социалната политика, защото те регламентират информационната свързаност между Агенцията по заетостта и институциите по анализиране, издирване и контакт с лицата в правоспособна възраст.

Говорим за демографска катастрофа. Ние смятаме, че тези над 900 хил. български граждани са сериозен потенциал за пазара на труда, ако придобият знания и умения, обобщи Севим Али мотивите ПГ на ДПС за подкрепи закона.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност