Народно събрание

Рамадан Аталай: ДПС може да извади България от кризисната ситуация

Политическите лидери да седнат и да се разберат за едно консенсусно лице, което да е председател на парламента. Това коментира в кулоарите на НС народният представител от ДПС Рамадан Аталай.

Ако пак влизаме в схеми, има и много други схеми, чрез които изобщо да не съберем кворум и пак да отидем на избори. За първи път от 1997 година виждам такова нещо, но явно и това може да се случи, възмути се Аталай.

ДПС иска да се конституира парламентът и после да се премине към следващите стъпки - да се създаде правителство, ако има мнозинство. Ако няма мнозинство, отиваме на избори, но какво по-различно ще се случи на тези нови избори и какво да очакваме от тях? Избирателят ще прецени много точно и ясно кой доведе страната до това положение и кой не иска да поеме управлението на страната. Едните ги е страх да вземат управлението и да управляват, на другите емоциите им надделяват и от неопитност - искат, ама не могат", заяви още Рамадан Аталай.

"Не знам какво ще сънуваме тази вечер. Всички останали партии очакват тази криза да се оправи от само себе си и те да дойдат, да седнат на пиедестала и да кажат - Ние можем да управляваме. Пак ще попитам - Кой доведе страната до това положение?", коментира депутатът.

Знам само, че ДПС може да извади България от тази ситуация, завърши Аталай.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност