Народно събрание

Председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев откри фотоизложбата „По-силни от думите“

Председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев посочи, че Международният ден на мира е най - подходящият повод за откриване на изложба, посветена на борбата срещу омразата. Днес, когато отново сме свидетели на ужасяваща агресия на територията на Европа и думата война присъства във всички сфери на нашето общество, трябва да си дадем сметка, че мирът не е даденост, а ценност, за която трябва да се борим всеки ден, заяви той.

Валентин Тончев подчерта, че големите конфликти в световната история са породени от омраза към различния и изрази мнение, че българското общество има сили да промени това. Вярвам, че със солидарност и уважение към различията между нас можем да разрушим стените на омразата и да изградим мостове на разбирателството, добави Валентин Тончев.

Експозицията представя личности, които застават с лицата и усмивките си срещу речта на омразата, пред обектива на талантливия фотограф Яна Лозева. Акцията е част от кампания на креативно студио за социално въздействие Fine Acts за преодоляване на стереотипите към различни уязвими групи.

Валентин Фото 2

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност