Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Хората обедняват всеки ден, а в парламента партии си играят на инат и на конфронтация

Призовавам ви отговорно да се концентрираме върху избора на председател на НС, заяви от трибуната на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който на няколко пъти направи процедурно предложение да се прекрати дебатът, който трябваше да се води за председател на НС, но се превърна в нелицеприятна размяна на реплики часове наред между ГЕРБ и ПП.

Този дебат, който тече в момента, не е конструктивен, не върши работа за избора на председател на НС, заяви няколко пъти от трибуната Карадайъ. При тази омраза и конфронтация, която се лее днес и то с нюанс на предизборна риторика, искам да припомня, че изборите за 48-мо НС приключиха, добави той.

Ако парламентарно представените партии са решили да започнат още от днес кампанията  за 49-ото НС, нека го кажат от трибуната и българските граждани да направят оценка за отговорността на всеки един от нас като народен представител и на всяка една от партиите. Тотално безотговорна е тази предизборна конфронтация, която виждам, каза още лидерът на ДПС.

Той добави, че нашите съюзници с тревога наблюдават политическата криза в България и припомни, че сме външна граница и на ЕС, и на НАТО, а непосредствено до нас нашите съседи воюват.

Къде е нашата отговорност в съюзите, които членуваме? Каква роля изпълняваме ние с тази политическа криза, която произвеждаме? Хората са в криза, всеки ден обедняват още повече, а тук партии си играят на инат и конфронтации. С кои очи ще застанем пак пред хората да им кажем: Дайте пак да гласувате за нас, а ние като отидем в НС ще го провалим, разгневи се Карадайъ.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност