Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Трябва да сменим модела на задкулисието и олигархията. Час по-скоро избори, след които да възстановим държавността и нормалността в политиката

Ще участваме много отговорно и сериозно в консултациите при президента. В тази кризисна ситуация в страната наличието и на политическа криза създава допълнителни проблеми. Тази криза трябва да бъде решена. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Виждаме обаче, че решаването на политическата криза с "Промяната", която дойде със заявката за смяна на модела ГЕРБ, не се случва. Новият модел е моделът на задкулисието, на олигархията, медийни и енергийни босове редят кабинети по молове и по джипки. Това не бива да се случва, категоричен бе Карадайъ.

Според нас много отговорно трябва да тръгнем към предсрочни избори. Но не да превръщаме политическия терен в бойно поле, а всеки от участниците да се състезава със своите идеи и предложения за преодоляване на кризите, за подобряване на живота на българските граждани и за сигурността, стабилността и бъдещето на България, подчерта още лидерът на ДПС.

Затова - час по–скоро на избори и участниците в тях да имат такова поведение по време на кампанията, че след вота да възстановим нормалността и в политиката, и в държавата, да възстановим демокрацията, държавността и да решаваме проблемите на хората. Това ни е призивът, обобщи Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност