Народно събрание

Мустафа Карадайъ след консултациите при Радев: Надяваме се с нашия конструктивизъм да сме били полезни на президента за решението му

Консултациите преминаха много конструктивно, много сме доволни. Надяваме се с нашия конструктивизъм наистина да сме допринесли и да сме били полезни на президента Румен Радев, за да вземе своето решение. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при държавния глава. Президентът провежда днес срещи с парламентарните партии преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство.

Времето ще покаже, отговори Мустафа Карадайъ на въпроса дали ДПС и президента Румен Радев са се приближили в позициите си кога трябва да са предсрочните избори и какво трябва да се свърши до тях.

ДПС консултации Румен Радев15

Политическата логика диктува че ще има предсрочни избори - рано или късно. Но тепърва ще видим пътя и начина, по който ще се стигне до тях, каза още Карадайъ. Той подчерта, че в днешните кризисни време всяка партия трябва да носи своята отговорност. Ние носим нашия дял от отговорността, подчерта лидерът на ДПС.

На въпрос дали Движението е готово да работи за кабинет, ако получи третия мандат, Карадайъ заяви: "Нека първо видим какво ще е решението на президента за третия мандат. Надяваме се да сме били полезни на държавния глава за неговото решение.".

Попитан дали служебен кабинет може да се справи с кризите, Карадайъ заяви: "Ако сравняваме с този кабинет, мисля, че по-лош от сегашния в последните 32 години не е имало, съревновават с кабинета на Жан Виденов.".

Политическата конюнктура в момента диктува България да има ценностно, хомогенно, категорично евроатлантическо мнозинство в НС и такова управление на страната, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност