Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Има ли власт в държавата?

Има ли кабинет който носи отговорност, за управлението на страната? Това попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в процедура от парламентарната трибуна по време на дебатите за решението на Народното събрание за предоставяне на военна и техническа помощ на Украйна.

По тази точка Министерски съвет в максимален състав трябва да присъства тук, в тази зала. Досега чухме становищата на различните вносители. Но кои са вносителите? Народни представители, парламентарни групи. Има ли власт в държавата?” - попита Карадайъ.

Има ли Министерски съвет? Има ли кабинет който носи отговорност, за управлението на страната?” – продължи с въпросите лидерът на ДПС.

Днес ако разглеждаме такъв проект за решение, то трябва да бъде внесен от Министерски съвет, а не от парламентарни групи или отделни народни представители. От тази гледна точка, поне в дебата по внесените проекти, Министерски съвет трябва да присъства тук в тази зала, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Към тях има много въпроси, на които те трябва да отговарят. Единият от тези въпроси, ще го кажа по-метафорично е: Кой плаща сметката, обобщи лидерът на ДПС.  

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност