Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Важният въпрос е каква политика водим, за да изхранваме държавата си с храни, произведени в България

Живеем в рая. В райска България, а внасяме храни произведени в пустинни държави. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата за минималния осигурителен доход на земеделските производители. Той се състоя при гласуването на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

ДПС предлага увеличението на минималния осигурителен доход на земеделските производители да е само 10 на сто - колкото е увеличението на минималната работна заплата. Като сума това ще е 40 лв. Управляващите предлагат драстичен скок на минималния осигурителен доход на земеделските производители - с 290 лв., достигайки 710 лв. Браншът е категорично против. Това ще го обрече на фалити.

Важният въпрос е каква политика водим, че да можем да изхранваме държавата си с храни, произведени в България. А земеделският производител да бъде атрактивна професия, категоричен бе Мустафа Карадайъ. И подчерта: "Това е истинският въпрос. Длъжни сме да намерим формулата за решаването му.".

Преди 100 години ние сме изнасяли земеделска продукция и ноу хау в Европа, и сме си изхранвали държавата, каза още Карадайъ. И заяви: "Значи нещо криво има в политиката и за това не са виновни земеделските производители!".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност