Народно събрание

МАРИО РАНГЕЛОВ КЪМ БОЙКО РАШКОВ: ЗАЩО ИЗЧЕЗВАТ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИТЕ ПРОТОКОЛИ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ПРЕЗ МИНАЛОТО ЛЯТО?

Депутатът от ДПС Марио Рангелов припомни обещание от министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, че ще провери за случай от предизборната кампания през юли 2021 година, когато е връчен предупредителен на народния представител Рангелов в качеството му на кандидат за депутат. На предишния парламентарен контрол Рашков заяви, че няма такъв протокол, но народният представител му го показа и министърът тогава заяви, че веднага ще извърши проверка.

Министър Рашков сега отговори, че е извършил проверката и се оказало, че няма подпис на служителите на МВР, но има втора страница от протокола.
Депутатът от ДПС обаче светкавично го опроверга.
Вие първо казахте, че няма такъв протокол, както казвате на много от колегите. Оказа се, че такъв протокол има. После казахте, че не е възможно с протокол полицейските служители да ни задължат да подпишем, че нямаме право да агитираме по време на кампания. Показахме ви, че това е задължено в самия протокол. Сега твърдите, че протоколът има втора страница. Не ми се иска заради белите ви коси да ви кажа, че лъжете за трети път. Протоколът е от една страница и оригиналът на протокола е в мен! Ще Ви го предоставя и него, а той е подписан и от органите на МВР, и от мен. И две страници този протокол няма, заяви Рангелов.
Депутатът попита Рашков защо изчезват предупредителните протоколи.
„В случая с мен, това е станало. Вие потвърдихте в предишния парламентарен контрол, че такъв протокол няма. Аз ви го предоставих. Това е бланка на МВР и пише отгоре, антетката е „Министерство на вътрешните работи“, не прокуратурата, за да твърдите, че той е даден на прокуратурата и затова го нямате при Вас. Вие сте длъжни да имате такъв протокол и при вас, каза още народният представител от ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност