Народно събрание

Рамадан Аталай: АЕЦ "Белене" няма как да бъде построена

АЕЦ "Белене" няма как да бъде построена. Ръководството на управляващата коалиция няма яснота как, по какъв начин и къде да бъдат изградени базовите мощности на България. Това коментира в кулоарите на парламента народният представител от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на Комисията по енергетика в НС.

Той припомни, че в споразумението на управляващата коалиция е записано, че ще направят анализ и ще преценят как и по какъв начин ще бъдат построени базовите мощности.

„Представяте ли си две противоположни политически формации - от една страна ДСБ и „Да, България“, които са подчертано против ядрената енергия, а друга БСП, които от 1981 година се опитват да построят АЕЦ "Белене". И по средата е Кирил Петков, който все още не му е ясно какво е енергетика и как и по какъв начин може да се излезе от цялостната криза, която в момента върви с енергията в света. Допускам, че АЕЦ "Белене" няма как да се построи", коментира Рамадан Аталай. И допълни: "Няма как да излязат и онези разчети, които БСП очакват да се случат. Няма как да се случат и онези неща, които иска Асен Василев.".

„Убеден съм, че АЕЦ „Белене“ няма как да се построи. Убеден съм, че заради всичко, което се случва с въглищните рудници в Маришкия басейн, трябва да се отиде при тези хора и да им се обясни, че няма да останат без работа. Не съм убеден, че ще могат управляващите да направят цялостната визия за развитието на енергетиката“, коментира още Аталай. И припомни, че ДПС е против ядрената енергия.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност