Народно събрание

Карадайъ след срещата с БСП: Имаме голяма крачка напред на българския политически терен

Разговорите между отделните политически партии, между различни парламентарни групи са крачка в правилната посока. Трябва да възстановим диалога между власт и опозиция, властта и хората, между институциите. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след среща с лидера на БСП Корнелия Нинова. В разговора участваха още зам.-председателят на НС Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС и за.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, вицепрезидент на световните либерали.

Среща с БСП1

Карадайъ благодари на БСП за срещата и за разговорите, които се водят в момента в 48-ото Народно събрание.

Имаме една голяма крачка напред в българския политически терен, категоричен бе Карадайъ.

Той посочи и голямата въпросителна, свързана с редовния кабинет.

Каква ще бъде картината до средата на 2023 година, дали ще има Народно събрание, което ще може в зависимост от тогавашната ситуация да разгледа, да преразгледа, да удължи или да спре  антикризисните мерки в подкрепа на хората и бизнеса. Тази голяма въпросителна трябва да имаме предвид, когато разглеждаме конкретиката, за да можем да бъдем по-адекватни и полезни, добави Карадайъ.

Той каза още, че не е работа на служебния кабинет да прави дългосрочни политики.

Техният ангажимент е да изпълняват  своите задължения по актуалните теми, а за дългосрочните теми - да не прекъсват дългосрочните политики, каза още лидерът на ДПС.

Той предупреди, че в ситуацията, в която се намираме, е много опасно да отваряме бюджета.

Ние споделяме философията, че при определени параметри, трябва да направим удължаване на бюджета, защото докато няма яснота за мнозинство в Народното събрание и за редовен кабинет, опасността всеки да подхожда с предизборен популизъм към бюджета е много голяма, а всичко това се трупа на гърба на народа. По-отговорното поведение в тази ситуация е да се положат максимални усилия за преодоляване на политическа криза в страната и нов бюджет да не тръгваме да правим, а да обмислим параметрите по удължаване на сегашния, каза още Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност