Народно събрание

Йордан Цонев: Изборният кодекс не може повече да бъде бавен и замитан в ъгъла

Изборният кодекс не може повече да бъде бавен и замитан в ъгъла. Това заяви зам.-председателят на НС Йордан Цонев от трибуната на парламента.

Г-н Матеев (Милен Матеев, "Продължаваме промяната") вече не е председател на правната Комисия, за да бъде Изборният кодекс бавен и замитан в ъгъла с поредица от действия и бездействия миналия път, коментира Цонев.

Този така нужен законопроект на цялото българско общество не беше придвижен напред, въпреки че престоя два месеца в правна комисия. Дали е проведено обществено обсъждане говори само фактът, че бяха събрани няколкостотин хиляди подписа в подкрепа на проекта за промяната му. Аз не виждам по- голямо обществено обсъждане от това, категоричен бе Йордан Цонев.

Ако вие не разбирате, че няма доверие в този начин на гласуване, значи не разбирате нищо, каза зам.-председателят на НС. И увери, че проектът ще бъде обсъден в зала при спазване на всички правила.

Ние от ДПС сме тези, които въведохме машинното гласуване. Ние предложихме и благодарение на нас беше въведено машинното гласуване, когато вие хабер нямахте да ставате политици, обърна се към "Продължаваме промяната" Йордан Цонев.

В дебата ще чуете нашите аргументи. Ще чуете какво машинно гласуване искахме, но не можа да мине. Ще чуете и за какви машини ставаше въпрос. А не за машините на коалицията „Мадуро“, коментира още Цонев.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност