Народно събрание

Елхан Кълков: Бюджетите на службите за сигурност за изключително недостатъчни. ДПС настоява за допълнителни средства за възнаграждения на служителите и за материално-техническо обезпечаване!

"Само преди няколко часа тук при нас бяха шефовете на специалните служби и ние бяхме вперили поглед в тях, за да научим какво се случва по отношение на войната в Украйна.
Имайки предвид, че дейността на Държавна агенция "Разузнаване" и Служба "Военно разузнаване" не се свежда само по присъствието на едно или на две места по света считам, че бюджетите на тези служби са изключително недостатъчни". Това заяви депутатът от ДПС Елхан Кълков по време на дебатите в пленарна зала при второто четене на проектозакона за бюджета за 2022 година.

"В няколко поредни години с огромни усилия бяха заделяни средства за капиталовите разходи и то основно за завършването на сградите, където се намират. Но основният проблем към настоящия момент, както чухме и от самите ръководители на службите, е осигуряване на средства, както за възнаграждения на служителите, така и материално-техническото обезпечаване", добави народният представител.

"За да бъдем в синхрон, най-малкото с партньорските служби, е необходимо да бъдат обновени техническите приспособления за изпълнение на поставените задачи. Да не говорим, че както в българската армия, така и в тези служби за сигурност, недокомплекта е огромен. Но да намериш служители за толкова длъжности и дейности на възнаграждение, в пъти по-малко, от това, което предлага частния сектор в България, е повече от подвиг", добави Кълков.

"Това че в службите ни работят достойни жени и мъже, които за разлика от останалите сектори не искат да покажат своето недоволство, не означава да забравим за състоянието на нашите служби за сигурност, а да погледнем държавнически за тяхното функциониране", призова депутатът от ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност