Народно събрание

Д-р Хасан Адемов за зелените сертификати в НС: Няма как българските граждани да плащат за тестове, а ние да даваме привилегии

Позицията на ДПС по темата ковид е последователна и ние не смятаме, че имаме основание да я променяме. Когато става дума за общественото здраве, не трябва да има управляващи и опозиция. Това заяви депутатът д-р Хасан Адемов по време на дебатите в парламента за достъп до сградите на Народното събрание в условията на извънредна епидемична обстановка.

Днес става ясно, че няма единомислие по този въпрос в рамките на управляващата коалиция. Затова си задавам си въпроса: Как след като не можете да решите един въпрос за пропусквателния режим в Народното събрание при усложнената обстановка у нас и в чужбина, ще решите сериозните проблеми в сферата на здравеопазването, които изискват сериозни консултации или експертизи, попита Адемов.

Понеже Народното събрание е политически орган, призовавам ви да не говорим на медицински теми, а само политически. Парламентът е политически орган, който урежда обществени отношения, припомни депутатът от ДПС.

Според него проблемът с пропусквателния режим в НС трябва да бъде разгледан в морално-етична категория.

Темата за привилегията на народните представители е изключително чувствителна в обществото. Възстановяването на доверието в парламентаризма се гради с последователни мерки,  които трябва както да не дразнят обществото, така и да предизвикват решение на проблемите на хората, припомни Хасан Адемов от трибуната на Народното събрание.

След като всички български граждани си плащат за тестове, няма как ние да даваме привилегия, примерно на сътрудници. Затова и в този законопроект не трябва да приемаме текстовете, които дават привилегии, категоричен е Хасан Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност