Народно събрание

Станислав Анастасов: Бюджет 2022 г. задълбочава неравенството между регионите. Хората ще напуснат страната!

Бюджет 2022 г. задълбочава неравенството между регионите. Това каза зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по време на дебатите за разчетите на държавната хазна за 2022 г.

Не виждаме синтезирана в бюджета за 2022 г. кохезионната на Европейския съюз. А тя е една от основните теми на ЕС. Тя се реализира с инструменти на ЕС, но ние имаме ангажименти да я реализираме и вътрешно, каза народният представител от ДПС.

За съжаление регион Видин, чак до регион Ловеч и регион Плевен, целият Северозапад, страдат от едно и също нещо – създават се бюджети с условия, които задълбочават разликите между регионите, подчерта Анастасов.  

Той призова управляващите да посетят регионите и особено по-малките общини, за да разберат от местните власти, че това е поредният бюджет, в който се създават условия за раздалечаване развитието на общините.

Тези, които да недоразвити, ще станат още по-неразвити и още по-бедни, каза Анастасов. И допълни: „Да, може би е хубаво за градската десница, за градската левица, но за хората от малките населени места, от изостаналите райони, нещата ще стават още по-трудни. Те ще продължават вътрешната миграция. Но това, което е по-страшно - много от тях ще предпочитат да напуснат страната.”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност