Народно събрание

Сезгин Мехмед: Управляващите не спазват ангажимента си към кметовете. Замразяването на заплатите в общинските администрации ще прогони младите хора!

"Редица срещи с кметове бяха проведени в Хасковско по идея на областния управител. На тях които присъстваха представители както на опозицията, така и на управляващите. Всички поехме определени ангажименти към кметовете с идеята тези населени места да станат по-добро място за живот. Обединихме се, че това може да стане само чрез правилното управление на общините и механизмите на децентрализацията, но не само на финансовите потоци на общините, а и на цялостното им управление". Това заяви депутатът от ДПС Сезгин Мехмед.

"В предложения проектобюджет обаче виждаме, че този ангажимент от страна на управляващите не е спазен. Не само, че в него не се вижда никакво децентрализиране на финансовите потоци. Нещо повече - не се поемат никакви ангажименти към общините те да могат да управляват населените места, така че да запазят младите хора", заяви още народният представител.

"А истината е, че за да може едва община наистина да се управлява ефективно, това е да има активно участие на младите хора.
Замразяването на заплатите в общинските администрации прави невъзможно оставането на младите хора там", категоричен е Сезгин Мехмед.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност