Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Не е добра практика всички ръководни позиции да се заемат от управляващата коалиция

Не е добра практика всички ръководни позиции да се заемат от управляващата коалиция. Още
по-лоша е идеята зам.-председателските места в парламентарните комисии да се заемат от една от групите в управляващо мнозинството. Това категорично заяви лидерът на ДПС и председател на парламентарната група на партията Мустафа Карадайъ по време на избора на ръководства на постоянните комисии в 47-ото НС.

В това Народно събрание е имало е период с парламентарни групи с по 137 народни представители. Имало е и период с парламентарни групи с 120 и 117 членове. Но такова него не е било - да има по двама заместници от управляващите или председател и зам.-председател, като опозицията да не участва в ръководството на комисии, заяви Мустафа Карадайъ. И подчерта: "Не е добра практика да се заемат всички ръководни позиции от управляващата коалиция, още по-лоша е идеята зам.- председателските места да се заемат от една от групите в управляващото мнозинството".

Иначе може да решавате, каквото си искате, явно идеята ви е да решавате вместо другите парламентарни групи, каза още Карадайъ.

Ходът на промяната е ясен и го виждаме в последните месеци, а и в последните дни. Промяната продължава в посока да вадим скелети от гардероба и да се връщаме в периоди отпреди 1989 г. като асоциация, включително и като действия на МВР през последните няколко месеца, заяви лидерът на ДПС.

При тези действия на милицията от последните месеци и при министър на вътрешните работи г-н Бойко Рашков, нормално е председател на вътрешната комисия да бъде г-н Атанас Атанасов. Така че няма какво да се чудим, заключи Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност