Народно събрание

Доц. д-р Джевдет Чакъров: Неравнопоставеността в заплатите на администрацията на МОСВ спрямо другите ведомства трябва да бъде преодоляна

Въпрос за диспропорциите в заплатите на администрациите в различните министерства и ведомства постави народният представител от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров по време на второто четене на държавния бюджет за 2022 г.

Относно бюджета на МОСВ за заплащането на централната администрация в министерството безспорно имаме частичен успех, каза Чакъров. В отговор на мое питане към министъра на околната среда и водите за многобройните наказателни процедури към страната оправданието и обяснението бе, че заплащането е много по-ниско в сравнение с другите министерства. Обърнах се към тогавашния вицепремиер и частично тази диспропорция бе намалена, каза народният представител от ДПС. Доц. Чакъров призова с бюджета за 2022 г. тази диспропорция да бъде преодоляна, защото и днес МОСВ все още е в неравностойно отношение по заплати спрямо другите министерства.

Доц. д-р Джевдет Чакъров се обърна и към министъра на културата Атанас Атанасов, призовавайки го да посети читалищата в Дулово и други населени места, за да се убеди лично в държавната подкрепа, от която тези духовни средища се нуждаят.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност