Народно събрание

Ерджан Ебатин: Най-правилният подход е кладенците да бъдат регистрирани по административен път

На дневен ред е увеличаване на срока за регистрация на кладенците, които хората имат в имотите си. Това заяви народният представител от ДПС Ерджан Ебатин, член на парламентарната комисия по екология.

Нa пръв поглед това е необходимо от гледна точка на запознаване на басейновите дирекции с подводните богатства в страна и с плановете за управление. Но от гледна точка на българския гражданин няма как това да не е свързано с усещане за определен тип рестрикции. Ясно е, че това трябва да се направи. И, въпреки че ние удължаваме срока за регистрация с една година, на мен ми се струва че и след като изтече този срок пак няма да бъдат регистрирани всички кладенци и процесът няма да е завършен, каза Ебатин.

Затова предлагам да се помисли за предложение между първо и второ четене дали няма как по административен ред да се регистрират. Защото във всяко населено място кметът и служителите на кметството знаят къде какъв кладенец има. Ако толкова е необходима тази регистрация, най-правилният подход е те да бъдат регистрирани по административен път, категоричен бе народният представител от ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност