Народно събрание

Ерджан Ебатин: ДПС няма свръхамбиция да се заяжда с министъра в оставка Рашков. Искаме институциите така да функционират, че българите да могат свободно да изразяват волята си

Депутатът от ДПС Ерджан Ебатин зададе два въпроса към министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, свързани с полицейски тормоз по време на предизборната кампания през юли миналата година в избирателния му район – Варна, но не получи конкретни отговори.

Вие не предоставихте по нито един от двата конкретни случая никакви конкретни нарушения. На мен това ми е ясно, каза Ебатин. И добави: „Така, както всеки един български гражданин има право да избира и да бъде избиран, и то свободно, така и Вие носите отговорност като министър на вътрешните работи да осигурите нормален изборен процес, за да се утвърди демокрацията. Ние нямаме друг механизъм, чрез който да утвърждаваме демокрацията в страната. Това е нашият инструмент. Изборите са инструментът, чрез който ние избираме, биваме избирани и тази държава институционално ще функционира.”.

ДПС неслучайно поставя този тип въпроси, не просто от някаква свръхамбиция да се заяжда с министъра на вътрешните работи. Нашата идея е коренно различна – да се достигне до онова демократично мислене и до онова демократично осъзнаване на функциониране на институциите и на държавността, в което българските граждани да имат усещането, че могат да прилагат изборния процес свободно и демократично, съобразно своята воля. Това е нашата идея. Ние сме се борили за това. И ще продължаваме да отстояваме това, защото ДПС винаги ще бъде на страната и на своите избиратели, и на своите граждани. И това ще се случва дотогава, докато установим силни институции, каза още Ерджан Ебатин.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност