Народно събрание

ДПС за консултациите при президента: Трябват максимални усилия за кабинет - да не се бърза, да се търси диалог

В първия ден на работата на това Народно събрание с изявление на председателя на ПГ на ДПС в нарочна декларация за откриването на работата на парламента заявихме, че държавният глава не бива да бърза с тази процедура. Налице е тежка политическа криза, от която трябва да се намери изход. Това коментира в кулоарите на НС зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид по повод консултациите при президента Румен Радев преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

Виждаме, че диалогът върви много бавно. Трябва да се положат максимални усилия. Ние призовахме да не се бърза, а да се търси диалог. Виждаме в това добър знак, категоричен бе Хамид.

На журналистически въпрос за разговорите около съставянето на редовно правителство Хамид повтори, че ДПС ще участва във всички разговори, на които бъдат поканено.

По повод на подкрепата на ДПС за предоставянето на оръжия за Украйна, което трябва да бъде гласувано от парламента, зам.-председателят на Движението Станислав Атанасов заяви: "След 24 февруари и руската агресия срещу Република Украйна позицията на ДПС по тази тема е кристално ясна и последователна. Ние сме партия на действията, а не на декларациите".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност