Народно събрание

Доц. д-р Джевдет Чакъров: Подкрепа от държавата и за стоматолозите на първа линия!

Здравната каса да поеме изработването на пълни протези за възрастните хора предложи народният представител от ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, зам.-председател на Здравната комисия в парламента по време на второто четене на бюджета на НЗОК.

В повечето страни-членки на Европейския съюз на 5 години на хората, ако имат тотални протези и попадат в този обхват, им се позволява даже да си ги подновят. Ние поддържаме това становище и ако днес това не се случи, ние ще направим нашето предложение при актуализацията на бюджета, каза доц. Чакъров.

Нашата загриженост е и за стоматолозите, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Всички други от медицинската гилдия получават някаква сума и така е редно. Редно и коректно е хората които са на предния фронт, работят и спасяват човешки животи, борят се, да бъдат коректно възмездени, каза още народният представител от ДПС.

Стоматолозите не получават такава добавка към възнаграждението си. Смятаме, че е редно и за тях да има подкрепа. Изчисленията показват, че за целта са нужни до края на годината 7,2 млн. лв., каза доц. Чакъров.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност