Народно събрание

Доц. д-р Джевдет Чакъров: Здравната каса трябва да има легитимност в действията си. Много деца чакат за лечение в чужбина и в страната

Ще подкрепим предложените промени в Закона за здравното осигуряване, за да има легитимност в действията и функционирането на НЗОК . Това заяви зам.-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване доц.д-р Джевдет Чакъров.  ПГ на ДПС гласува „За” поправките, с които подуправителят на НЗОК ще упражнява длъжността управител, докато се избере нов от НС.

Много деца чакат за лечение в чужбина и в страната. Системата трябва да има легитимност. Трябва да има отговорност и правна субектност на действията на този, който представлява НЗОК, категоричен бе доц. Чакъров.

Имаме много критики и бележки относно функционирането на НЗОК. Има какво да се направи още. Големият финансов ресурс, за съжаление, не се разходва по най-ефективния начин, каза още народният представител от ДПС.

Гражданите очакват от нас адекватни и конструктивни решения, така че системите да функционират, а не само да политизираме всичко. Призовавам да бъдем адекватни на потребностите, които има. Да подкрепим това предложение, да изберем отговорен и компетентен човек за председател на НЗОК, призова Джевдет Чакъров.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност