Народно събрание

Джейхан Ибрямов: Охраната на БТА трябва да бъде подобаваща

ДПС ще подкрепи законопроекта за допълнение на Закона за МВР. Това съобщи народният представител от Движението Джейхан Ибрямов в пленарна зала. Но допълни, че ПГ на ДПС има уточняващи въпроси към вносителите на законопроекта.

Охраната на БТА трябва да бъде подобаваща - както е на Българското национално радио и на Българска национална телевизия, каза Ибрямов. Както чухме и от изложението на съответните комисии, БТА е обект със стратегическо значение, подчерта Джейхан Ибрямов.

"Агенцията има открити офиси в някои чужди страни. Наскоро беше открит пункт и в Република Северна Македония. Възниква друг въпрос, тъй като БТА, както и БНР разполагат с кореспонденти в страната и то не малко на брой. Това означава ли, че в съответните региони, където агенцията има кореспонденти, инфраструктурата ще бъде променена и там също ще има охрана от органите на реда - от МВР? Това е много съществен въпрос", каза народният представител от ДПС.

Означава ли това, че в един момент служителите на реда ще бъдат в по-голяма численост от кореспондентите в цялата страна, попита Ибрямов. И заяви: "Или стигаме до онзи момент, в който, казвайки, че може да намалите числеността на служителите на МВР, вие увеличавате щата с допълнителни финансови средства към МВР. Това чухме от изложението на представители на съответните комисии, каза Ибрямов. Той призова да се намери най-правилното решение.

Защото, когато теглим черта, става въпрос за финансови средства, а се намираме в здравно-социална и световна криза поради войната в Украйна, обобщи Джейхан Ибрямов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност