Народно събрание

Джейхан Ибрямов: Новият председател на КПКОНПИ трябва да е изявен демократ без тъмно минало

Днес трябва да изберем правила, а в последствие и председател на КПКОНПИ. Този човек трябва да бъде чист, без тъмно, мътно или мръсно минало. Трябва да е човек, възпитан в нормите на демокрацията. Това заяви народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов по време на дебатите в пленарна зала за процедурните правила, по които ще се избора новият шеф на КПКОНПИ. Мнозинството около "Продължаваме промяната" иска новият председател да бъде вътрешният министър Бойко Рашков.

Задавам си въпроса: може ли да изберем (или дори да е само кандидат, без да бъде избран) човек, срещу когото се води някакво следствие или преследван от закона? Може ли да бъде кандидат човек, който се отличава с голямо имотно състояние, попита Ибрямов.

Ако нямаме такива хора, имаме достатъчно примери. Може да ги поканим най-доброволно, прокуратурата да ги покани, да дойдат и да оглавят тази агенция, каза народният представител от ДПС.

Джейхан Ибрямов предложи в критериите за избор на председател на КПКОНПИ да се добави точка със следното съдържание:

2. Кандидатът или кандидатите да не са били щатни служители на военизираните структури - прокуратура, следствие на комунистическата държава.

2.1. Да не са имали или да нямат провали в съществени, следствени дела в страната.

2.2. Да не са водили или да не е водил тенденциозно следствие спрямо изявени демократи в Р България.

Ще наблюдавам с голямо внимание как ще гласуват тези редакционни поправки колегите от лявата страна на залата, почтените и непочтени или както се изразяваше премиерът, мафията и немафията, особено как ще гласуват колегите от „Демократична България“, каза Джайхан Ибрямов. Той бе категоричен, че се надява кандидатите за поста да са изявени демократи.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност