Народно събрание

Джейхан Ибрямов: Георги Гвоздейков носи отговорност пред 11 000 избиратели, трябва да каже защо напуска парламента

Коя е причината депутатът от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков да се откаже от мястото си в парламента? Този въпрос постави народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов по време на дебатите за оставката на Гвоздейков. Той бе освободен днес от 47-ото НС.

Разбира се, актът на оставката може да не се коментира. Колегата има желание на напусне парламента и ние би трябвало да го освободим. Но тук опираме отговорността, заяви Ибрямов. И обясни, че визира отговорността, която всеки народен представител носи към хората, които са го избрали и които той представлява в парламента. Тежестта на един депутатски мандат е около 11 000 гласа, припомни Ибрямов.

Г-н Тошко Йорданов каза: ние ще следим много внимателно неговото развитие. Тоест вкара подтекст, че колегата Гвоздейков напуска не по собствено желание, а защото му е предложена друга служба, друга длъжност. Ще видим, каза още Джейхан Ибрямов.

Той припомни, че най-вероятно Георги Гвоздейков ще заеме длъжността изпълнителен директор на новата структура, свързана със спешната въздушна медицинска помощ - нещо, за което е работил като зам.-председател на транспортната комисия в НС и за което по-рано днес доц. Петър Чобанов заяви, че може би има конфликт на интереси.

Моята молба е към колегата - ако има достойнство, чест, защото говорим за политиците на бъдещето, да излезе и да обоснове своя мотив за напускане на Народното събрание, каза Джейхан Ибрямов. Според него Гвоздейков може би е трябвало да напусне НС много по-рано - преди изобщо да бъде обявена обществената поръчка за закупуване на новите шест спешни медицински хеликоптера, за да няма съмнения за конфликт на интереси.

Джейхан Ибрямов поиска още Георги Гвоздейков да обясни изграден ли е вече координационният център на новото звено в София, както и готови ли са протоколите за спешната въздушна помощ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност