Народно събрание

Джейхан Ибрямов: Бюджетът на Държавното обществено осигуряване е изядена пица

Държавното обществено осигуряване е изядена пица. Това заяви народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов по време на второто течете на разчетите на ДОО в парламента.

Бюджетът е една много тежка и отговорна тема. Това не са само разчети, а механизъм за подобряване на жизненото равнище на хората. Затова е важно да видим с какво този бюджет на държавното обществено осигуряване ще допринесе за благото на хората, каза Ибрямов.

През 2009 година страната се намираше в рецесия. Тогава министърът на финансите предложи бюджет, който по негови думи бе постна пица. Ако направим сравнение, и сега страната се намира в дълбока криза, но предлаганият бюджет е на изядената пица. И това стана ясно от думите на самия финансов министър, категоричен бе Ибрямов.

В България има висока инфлация. Средната инфлация за Европейския съюз, заедно със страни като Латвия, България и Унгария, е 4,9%. Но само в тези три страни инфлацията е между 7 и 10%, като у нас за последната 1 година е 9,2 на сто, подчерта народният представител от ДПС. И допълни: "Не се отчита явно дефлацията за първите 4 месеца и затова ще говорим за инфлация от 9,2% за последните 8-9 месеца, откакто управлява служебният кабинет и настоящето правителство. Затова като вземем и скока на стоките от първа необходимост с над 20%, тази инфлация е повече от 12 на сто.".

Ибрямов съобщи, че е обиколил основни търговски и аптечни вериги. Оборотът за последната 1 година е намалял с близо 10 на сто, но цените на стоките от първа необходимост и на лекарствата са се вдигнали с близо 25%, каза още народният представител от ДПС.

Джейхан Ибрямов призова парламента да намери механизми и реални методи за свалянето на инфлацията за храни от първа необходимост и за лекарства. Както и да намали данъчната тежест за малкия и средния бизнес.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност