Народно събрание

Байрам Байрам към Никола Минчев: Спрете да слушате милиционерската философия на Рашков. Искаме отговор на въпроса за тормоза по изборите

Почти 100 дни няма отговор на въпроса за милиционерския тормоз на изборите през юли и ноември 2021 г., зададен от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ на вътрешния министър Бойко Рашков. Това заяви от трибуната на парламента народният представител от ДПС Байрам Байрам. И попита защо още няма отговор и защо при това положение председателят на парламента Никола Минчев не разпорежда на администрацията да променят в сайта на Народното събрание статуса на въпроса на „неотговорен”.

Този понеделник имахме много емоционална среща с избиратели. Сред тях имаше и репресирани от милиционерските действия на Бойко Рашков на последните избори през ноември, разказа Байрам.

„Хората искаха да предадем думите им към председателя на парламента Никола Минчев. Като цяло нашите избиратели искат да подкрепят един млад председател на Народното събрание, но имаха и препоръки към него. Препоръките бяха да спрете да слушате, г-н Минчев, милиционерската философия на Рашков. Да промените статуса на въпроса на г-н Мустафа Карадайъ от 15 декември. Защото все още не е  получен отговор”, каза Байрам.

„Миналия петък г-н Цонев каза кое е общото между религията, прахосмукачката и изборите. Нашите избиратели, нашите активисти помолиха да кажем от най-високата трибуна в Народното събрание коя е приликата между т.нар. „възродителен процес“, калашникът и изборите на 14 ноември. На много предизборни срещи в общините Момчилград и Крумовград имаше гранична полиция и военни с калашници, които ни посрещаха на пътя. Забележете половин час преди самата предизборна среща там бяха граничните полицаи. Там ни посрещаха военните с калашниците”, разкри Байрам.

Искаме да заявим, че ние и преди 90-та година не се уплашихме от калашниците и сега няма да се уплашим. Против сме милиционерщината на Бойко Рашков, категоричен бе Байрам.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност