Народно събрание

Ахмед Ахмедов към Бойко Рашков: За нас всеки парламентарен въпрос е конкретно лице и отделна съдба

Г-н министър, моят въпрос също е „от еднотипните”, както смятате Вие. Но за нас всеки въпрос има конкретно лице, за нас всяко лице е отделна съдба. Съдба, с която и Вие се подиграхте. С тези думи зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов започна въпроса си към вътрешния министър Бойко Рашков. Депутатите от Движението зададоха серия въпроси на Рашков за конкретни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните кампании през юли и ноември 2021 г.

На 8 юли 2021 г. в село Горичево, община Кубрат, област Разград, г-жа Тюркян Татар, съпруга на кмета на селото, е подписала предупредителен протокол. Надявам се, че е затова, че е агитирала за ДПС или е обяснявала машинното гласуване. С намерението да осветлим всеки конкретен случай, Ви питам на какво основание й е съставен предупредителен протокол и уведомена ли е прокуратурата за по-нататъшните действия, попита Ахмед Ахмедов.

Рашков отново повтори, че въпросът не е към него, а към прокуратурата. И добави, че предупредителният протокол е бил във връзка с „включване на много лица в списъците за гласуване с подвижна избирателна кутия”.

От проверката, която сме направили, не се установи да са допуснати закононарушения, заяви Рашков.

Явно това, че сме организирана партия, Ви прави лошо впечатление, коментира Ахмедов. И заяви: „Вие съумяхте да превърнете системата на МВР в предизборен щаб с една цел – да се облагодетелстват една или няколко партии”.

Разбрах, че трябва да кажа на Тюркян, че благодарение на това, че сме възпитани и организирани, ще търпим тези репресии, каза още Ахмед Ахмедов.

Не разбрах и кой е подал сигнала, защото аз мога да твърдя, че той е от Атанас Атанасов, Антоанета Цонева или сестрата на правосъдната министърка, защото имат нещо общо с Разград, даде пример зам.-председателят на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност