Народно събрание

Ализан Яхова: ДПС иска специална грижа за микрофермите

ДПС иска специална грижа за микропредприятията. Това заяви народната представителка от Движението Ализан Яхова по време на второто четене на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Тя напомни, че достъпът за микропредприятията и малките производители до пазара с цел повишаване на конкурентоспособността и пазарната им ориентация, е част и от подписаното споразумение на управляващата коалиция, което в момента не се изпълнява.

Миналата седмица Министерството на земеделието представи новия стратегически план, но в него няма дефиниция за микропредприятие, каза Яхова. И поясни: "Ако трябва да следваме логиката какво е малка ферма, значи микрофермата е с около 32 кошера, или с 3 дка домати, или с около 4 дка краставици".

Едно пчелно стопанство с 31 кошера има приходи за година от 3 600 лв. От тях 2 500 лв. отиват за осигуровки при минимален осигурителен доход от 710 лв. Това означава, че един пчелар ще работи за 1200 лв. приход без останалите разходи, които има, за да поддържа пчелина си, каза Яхова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност